alla kategorier

Alla Kategorierfordon
hemmet
bostad
elektronik
fritid & hobby
jobb
affärsverksamhet
övrigt
Tjänster

Kurs i skinnberedning

7-9 Juli i Hedekas


Vi kommer att lära oss att bereda pälsskinn utav kanin (eller skinn i liknande storlek) på gamla traditionella vis. Skinnen kommer alungarvas men vi kommer även att gå igenom andra garvningsmetoder så som fettgarvning, barkgarvning och uringarvning. Kursen kommer att hållas i Hedekas som ligger i norra Bohuslän.

Kursen är uppdelad på fyra arbetspass:
Pass 1. fredag kväll start kl 17.30
Pass 2. lördag förmiddag
Pass 3. lördag eftermiddag
Pass 4. söndag förmiddag

Kursavgift: 900:-
För att bekräfta din plats betalar du in 400:- i samband med anmälan. Resterande belopp (500:-) betalas in senast den 27 Juni.
I kursavgiften ingår alla verktyg och material som behövs för att garva era skinn samt kurshäfte. Verktygen får man även ta med sig hem efter avslutad kurs.
Fika kommer finnas för den som vill varje arbetspass.

Att ta med: 1-3 skinn (ett begränsat antal finns att köpa 50 kr/st).
Frottéhandduk. Gummihandskar om du har känsliga händer.

Förberedelser:
Frysta skinn: Tinas i saltvatten, 1 dl salt till 10 liter vatten. Det tar ca 3-4 timmar beroende på antalet skinn. Var noga med att alla skinnen kommer under vattnet. Man kan lägga någon tyngd på då de gärna flyter upp till ytan.
Saltade skinn: Läggs i ljummet vatten (ej över 35 grader) ca 1 dygn. Byt vatten ofta.
Torkade skinn: Blötläggs tills de blir mjuka, ca 1 dygn i saltvatten. 1 dl salt till 10 liter vatten. Man kan välja att bara fukta köttsidan med saltvatten tills skinnet är mjukt.

Sista anmälningsdag är den 27/6 och görs till:
Tel. 0735603817
mail. liisa_89_@hotmail.com


Tips på övernattningsmöjligheter för långväga deltagare.
http://www.kynnefjall.com
http://ulkerodsgard.se

Finns möjlighet att ställa upp husvagn/husbil eller liknade här under kursen för den som vill.


Varmt välkomna!
Lisa Holmström
29 juni 2017
Vill Du synas här?
Denna site använder cookies för att leverera en bättre användarupplevelse till Dig som besökare.
Genom att använda siten samtycker ni till användandet av dessa. Läs mer om hur vi skyddar Din integritet genom användandet av våra sidor. Jag förstår, stäng denna information
Ibland blir allt inte riktigt som man hade tänkt sig. Mellan kl 17:20 den 15/6 och 18:40 den 16/6 upplevde vi ett totalstopp på grund av ett haveri hos vår serverleverantör. Katastrofen var så omfattande att vi tyvärr tappat data om alla nya, ändrade och borttagna annonser som skedde under fredagen den 15e. Vi jobbar på ytterligare åtgärder för att liknande incidenter inte ska inträffa igen och hoppas det inte ställer till för mycket besvär. Jag förlåter er, stäng denna information